Curry komt oorspronkelijk uit Thailand en heeft zich door de eeuwen heen over grote delen van Azië verspreid. In de westerse wereld duikt het gerecht voor het eerst op in een Brits kookboek uit 1758. In de twintigste eeuw nam de populariteit van curry in het Verenigd Koninkrijk sterk toe, onder meer in hippiemiddens…

Voor 4 personen:
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • een stukje verse gember
  • 400 gr kipfilet (kan ook weggelaten of vervangen worden door een vegetarisch alternatief)
  • 1 eet-lepel kerriepoeder
  • 1 broccoli
  • asperge puntjes
  • 400 gr tomaten­blokjes
  • 200 ml kokosmelk
Zo maak je het klaar:

Snijd de kipfilet in reepjes. Doe een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en gember samen op laag vuur. Voeg na vijf minuten de reepjes kip toe. Zet het vuur iets hoger en bak de kip rondom goudbruin. Stoom intussen de broccoli. Voeg het kerriepoeder toe aan de kip en bak nog een paar minuten. Doe de tomatenblokjes, broccoliroosjes en aspergepuntjes erbij en laat het geheel pruttelen tot de kip gaar is. Voeg tot slot de kokosmelk toe en
serveer met rijst.

Goed nieuws: bij Damast bereiden wij dit gerecht veganistisch met sojakip!